Patronale Real Estate investeert in WEMA Zedelgem 01/17/2018

PERSBERICHT - 17 januari 2018
 

PATRONALE REAL ESTATE KOOPT IN ZEDELGEM

 

Op 21 december 2017 heeft Patronale Real Estate het terrein en de gebouwen aangekocht van WEMA in vereffening. Het terrein van 3,5 ha is gelegen op het industrieterrein “De Arend” in Zedelgem. De gebouwen hebben een oppervlakte van 15.760 m2 en toekomstige uitbreidingen zijn nog mogelijk.

De site wordt voor een periode van 20 jaar (break optie na 10 jaar) verhuurd aan Tremec, een hoogtechnologisch bedrijf dat Double Clutch Transmissies produceert voor Europese exclusieve sportwagens, inclusief de software. Tremec werd opgericht in 1964 en maakt deel uit van het Mexicaanse Grupo Kuo. De Belgische vestiging, die momenteel circa 230 mensen tewerkstelt, wil tegen 2020 haar omzet verdrievoudigen en is hiervoor constant op zoek naar gemotiveerde en talentvolle medewerkers.

Ook Patronale Solar deelt mee in de synergetische optimalisatie van deze transactie. Tegen de komende lente zullen er voor 637 kWp zonnepanelen op het dak geplaatst worden, waarvan de opgewekte stroom voor ca 85% lokaal verbruikt gaat worden, dit geeft een mooie besparing voor de gebruiker, alsook een groen(er) imago.

Zowel Patronale Real Estate als Patronale Solar zijn dochterondernemingen van Patronale Life (www.patronale-life.be), een levensverzekeringsmaatschappij die polissen met gewaarborgd kapitaal en intrest aanbiedt (Tak 21 en Tak 26), evenals polissen verbonden aan fondsen (Tak 23). Patronale Life kan bogen op bijna een eeuw ervaring met hypotheken en beheer van spaargelden en heeft aldus een solide basis uitgebouwd. Speciale aandacht in de beleggingsstrategie gaat naar vastgoed, zonnepanelen en vastrentend papier.

 

Bijlage 1 : http://www.focus-wtv.be/nieuws/tremec-zedelgem-volle-expansie

Bijlage 2 : artikel De Tijd

 

Voor meer info kan u steeds contact opnemen met:

Patronale Real Estate

Werner Van Walle

Belliardstraat 3

B-1040 Brussel

+32 475 25 73 13

werner.vanwalle@patronale-life.be

www.patronale-life.be

Bijlage 2